Kontakta mig

Familjen Wickberg berättar om hur det är att bo i Rikstens friluftsstad

Familjen Wickberg fann livskvalitet i Riksten

Nära till grönområden, nära till gemenskap, nära till motionsanläggningar och den trygga småstadskänslan. Familjen Wickberg fick allt detta när de slog ner nya bopålar i drömradhuset i Riksten.

– Vi hade ingen aning om vad Riksten var för område när vi bestämde oss för att flytta hit. I första hand var det arkitekturen och stilen på radhuset samt det rimliga priset som vi föll för. Vi var väldigt spontana när vi slog till eftersom det också var det första vi tittade på, säger Frida Wickberg.

I maj 2014 gick flyttlasset från dåvarande bostad i Västertorp till Riksten. Varken Frida eller hennes man Stefan hade någon koppling till det gamla flygfältet. Byggen av nya bostäder hade redan pågått i sex år innan Frida och Stefan flyttade in i sitt nya radhus.

– Vi var bland de första som flyttade in i Veidekkes 48 nya bostäder i Södra Riksten. Nybyggarandan var då påtaglig i detta område. Och det har varit roligt att på plats få se hur Riksten utvecklats genom åren. Nu hoppas vi att området ska växa ytterligare, säger Frida.

             "Att flytta från området var inget alternativ"

Tre år efter flytten sålde Frida och maken radhuset. Nu hade de blivit tre i familjen och ett mer praktiskt och större hus behövdes. Men den här gången var det området och inte huset som styrde valet av boendet. Den här gången blev det ett nyproducerat parhus från Götenehus. I Riksten finns allt som Frida och hennes man värdesätter för en bra livskvalitet – natur, gemenskap och trygghet – så att flytta från området var inget alternativ.

– Vi trivs jättebra och gillar verkligen att bo här. Eftersom vi gillar att både motionera och vara ute i skogen känns det bra att ha den möjligheten precis utanför huset. Det blir så mycket enklare att både springa och cykla mountainbike som till exempel Stefan gillar att göra, säger Frida Wickberg.

Med grönområden och Lida Friluftsgård med flera motionsanläggningar runt husknuten har familjen alla möjligheter till en lättillgänglig aktiv fritid. Tilltalande för familjen Wickberg är också blandningen av bostäder i området med radhus, lägenheter, studentboenden och villor vilket ger en mix av människor.

– Vi kommer i kontakt med alla typer av människor här med olika bakgrunder och kulturer som vi kan ta del av vilket vi ser som en stor fördel. Vi har fått nya bekanta som vi umgås med och som vi idag räknar vi till vår närmaste vänkrets. Att ha nära till varandra skapar ju också en bas för trygghet, säger Frida Wickberg.

För Frida och Stefan är Riksten det bästa området man kan bo i med barn. Här har barnen friheten att kunna springa till och från kompisar och vara ute och leka i en trygg miljö utan att man som förälder behöver känna oro.

–­ Men det är inte bara ett perfekt ställe för barnfamiljer. Det är för alla som vill bo lugnt med närheten till naturen. Tänk att det faktiskt är tyst när man kommer hem från jobbet och går ut på sin kvällspromenad. Gillar man småstadskänslan är detta guld värt och kontrasten mot storstadslivet är stor.

Bästa tiden på året är våren då naturen får nytt liv och det lilla samhället vaknar upp efter den långa vintern, enligt Frida. Då flyttar familjen i princip ut på den generösa balkongen med fri utsikt över det gamla flygfältets grönområde.

– Så fort vädret tillåter så är vi ute på balkongen. Det är en av de bästa grejerna med huset. Det enda jag saknar i området är några fler restauranger. Men det kommer nog så småningom i takt med att Riksten fortsätter att växa, säger Frida Wickberg.

 

Här bor vi:

  • Familjen Wickberg: Frida, Stefan och sonen Wille.
  • Flyttade till Riksten: 2014, först till radhus men nu i parhus
  • Jobbar: Frida Wickberg (33), jobbar med marknadsföring i Nacka, Stefan Wickberg (35) jobbar som konsult i byggbranschen i Nacka.
  • Pendlingsavstånd till arbetet: Ca 40 minuter med bil.
  • Bodde tidigare: Västertorp i lägenhet.
  • Bästa med att bo i Riksten: Tryggheten, naturen och småstadskänslan och att man ändå har nära till Stockholms storstadsliv. 

 

Medverkade i vår senaste film -  Mer av livet 

Mer av livet – Familjen Wickberg medverkade i vår film om Rikstens friluftsstad som producerades under 2018. Producent Emil Bohman, Panc Productions.

Publicerades 2018-12-20 

Kontakt

Riksten Friluftsstad AB

Kanslivägen 29
146 37 Tullinge

Telefon: 08-449 95 30

E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Riksten Friluftsstad AB är ett helägt dotterbolag till Peab Sverige AB. 

 Cookiepolicy         Personuppgiftshantering

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ange namn

Ange korrekt e-postadress

Invalid Input