Kontakta mig

På bilden ser du en modellering av infart Riksten, där den nya vägen ansluter till väg 226 Huddingevägen. Vy från Visättra i riktning mot Tullinge.

Infart Riksten – information från Trafikverket

Trafikverket har planerat ny trafiklösning för bla infart till Riksten. I vägplanen föreslår Trafikverket bl a en väg som ska gå från väg 226, Huddingevägen, via en bro över pendeltågspåren mellan Flemingsberg och Tullinge, förbi Hantverksbyn, för att slutligen kopplas ihop med väg 571 Pålamalmsvägen. Det är en första del av Förbifart Tullinge och den kallas för Infart Riksten. Trafikverket har tidigare drivit projektet Förbifart Tullinge som ett sammanhållet projekt. Arbetet har nu delats in i tre etapper, där Infart Riksten är den första etappen.

Vägen dras i skogsområdet intill naturreservatet Flemingsbergsskogen. Den nya vägen innebär inte något fysiskt intrång i naturreservatet. Vägplanen fastställdes av avdelningen för planprövning på Trafikverket den 8 januari, 2020 med planerad byggstart 2021. Beslutet att fastställa vägplanen 226/571 har dock överklagats. Det är nu Regeringen som fattr beslut och bedömmer hur Trafikverket ska gå vidare. 

Gång- och cykelväg planeras

Den nya gång- och cykelvägen mellan Flaggplan och Hälsovägen har varit ett viktigt mål i arbetet som Trafikverket inte har lyckats lösa tidigare på grund av intrång på känslig mark. Den förra samrådshandlingen innehöll därför inget regionalt cykelstråk men i och med åtgärdsvalsstudien finns det nu möjlighet att hitta plats för en ny gång- och cykelväg.

Läs mer om vägplanens tre olika delar för området mellan Pålamalm och Södertörns högskola samt gång- och cykelvägen på Trafikverkets hemsida.

infart riksten anslutning huddingevagen

På bilden ovan ser du en modellering av infart Riksten, där den nya vägen ansluter till väg 226 Huddingevägen. Vy från Visättra i riktning mot Tullinge. 

infart riksten anslutning palamalmsvagen

På bilden ovan ser du en modellering av infart Riksten, där den nya vägen ansluter till väg 571 Pålamalmsvägen. Vy från Riksten i riktning mot Flemingsberg.

 

De två övriga delarna inom vägplanen är Trafikplats Högskolan samt gång- och cykelstråk mellan Flaggplan och Hälsovägen.

Kort om Infart Riksten:

  • Vägen blir cirka 2,5 kilometer lång.
  • Ett körfält i vardera riktningen.
  • Vägen kommer att ansluta till väg 226 med ramper.
  • Anslutning till väg 571 med en cirkulationsplats.
  • Belysning kommer att finnas på hela vägsträckan.
  • Ny gång- och cykelvägen mellan Flaggplan och Hälsovägen.

 

Sidan uppdaterades 2020-06-03

 

Kontakt

Riksten Friluftsstad AB

Kanslivägen 29
146 37 Tullinge

Telefon: 08-449 95 30

E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Riksten Friluftsstad AB är ett helägt dotterbolag till Peab Sverige AB. 

 Cookiepolicy         Personuppgiftshantering

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ange namn

Ange korrekt e-postadress

Invalid Input