Kontakta mig

Ja tack! Kontakta mig!

Riksten bidrar till ökad befolkning för Botkyrka kommun

Riksten tillhör Botkyrka Kommun som uppmärksammats i Mitt i Botkyrka-Salem.  pdfLäs artikeln i pdformat.

Enligt artikeln är kommunen en av de kommuner i landet som växer snabbast. Som man kan läsa i artikeln så är Riksten en stor bidragande faktor till den statistiken. Beräkningar visar att 2030 så kommer det bo mellan 8 000 - 10 000 personer i Rikstens friluftsstad.

Botkyrka är näst snabbast växande kommunen i länet och eftersom Stockholm växer fortast i Sverige så betyder det att kommunen är bland de snabbast växande i landet. Artikeln handlar också om en familj som flyttat till Riksten från Huddinge. Familjen i artikeln flyttade till Riksten för att ha nära till naturen, skola och förskola. Än så länge är också prisläget mer attraktivt än i närliggande kommuner eftersom området fortfarande är under uppbyggnad.

Det jobbas för fullt inte bara i Riksten på att möta denna anstormning av nya inflyttade. Kommunen, byggföretag, skolor och andra intressenter jobbar hårt på att dimensionera skolor, infrastruktur och allmän service som de boende kan kräva. En bristvara är givetvis hyreslägenheter vilket slår hårt mot alla de som inte har råd att köpa en bostadsrätt eller radhus. Därför är det viktigt att underlätta för företag som ska bygga hyresbostäder att få lönsamhet i att bygga hyresrätter.

Stor inflyttning till Stockholm

En faktor bakom Rikstens friluftsstad tillväxt är givetvis det faktum att inflyttningen till Stockholms län är så stor. Enligt Statistiska centralbyrån så ökade Stockholms län med nästan 18 000 personer under första hälften av 2012. Den totala befolkningen i Stockholms län nådde därmed över 2,1 miljoner strecket, närmare bestämt 2 109 202 för att vara exakt. Ökningen var dock aningen lägre än året innan då första halvåret nådde en ökning på hela 19 609.

Kontakt

Riksten Friluftsstad AB

Kanslivägen 29
146 37 Tullinge

Telefon: 08-449 95 30

E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Riksten Friluftsstad AB är ett helägt dotterbolag till Peab Sverige AB. 

 Cookiepolicy         Personuppgiftshantering

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ange namn

Ange korrekt e-postadress

Invalid Input