Kontakta mig

Ja tack! Kontakta mig!

En ny stadsdel tar form i Botkyrka kommun

Riksten tillhör Botkyrka Kommun som uppmärksammats i Mitt i Botkyrka-Salem.  pdfLäs artikeln i pdformat.

Som utdrag ur artikeln så kan man nämna att den beskriver hur det i Tullinge kommun växer fram ny stadsdel, Rikstens friluftsstad. Nyligen startades det upp en helt nyskola och barnfamiljer runt om i hela Stockholm flyttar nu in till området. Hur känns det att leva mitt i ett byggnadsområde och hur kan man få det och kännas som ett levande och familjärt område?

Tullingepartiet har tagit ett förslag på tillväxt i kommunen med cirka 200 nya bostäder, nya pendeltågsuppgångar och nya infartsparkeringar. Dessutom vill de få centrum och vända på sig genom att vrida på fram och baksidan. Lyfta fram det som inte har synts till förr. Planerna inför bygget togs fram i början av 2000-talet. Samtidigt som man får en nybyggnadskänsla så vill man gärna bevara historien och inte gräva ner den under jorden. Flygflottlinjen F18 fanns på 1980-talet och gjorde sina sista landningar 1984. Ordförande för F18 kamratföreningen Gunnar Persson tycket det är viktigt att minnas det gamla och inte skylta upp händelserna på vägkanten. En sak han tycker är bra är att man kan lägga upp tavlor i skolans matsal där eleverna kan få ta del ut av områdets historia. Den allra närmsta butiken ligger i Tullinge och bor man i Skogsmulles väg som är i området så behövs det buss och den åker två gånger i timmen. Många trivs i området och vill gärna att allting ska falla på plats så att man kan känna sig hemma där, sammanhållningen bland grannarna blir bättre och matbutikerna blir lätta och nå till. Riksten har planerat att det ska vara klart år 2032. Så här ser det ut idag i Riksten samt hur det kommer att se ut.

  • Invånare i området idag: 1500
  • 2032: 8000-10 000 invånare och 2500 bostäder

Mix av hus i Riksten

Riksten har olika typer av boende: radhus, villor, bostadsrättslägenheter, studentlägenheter, affärer, lokaler för småföretag och en bilväg/förbifart till Tullinge. - Botkyrka kommun: Vill gärna bygga ut spårvagn genom området. Många tror på att ”sagan om Riksten” lär få ett fint och lyckligt slut, gäller för områdets invånare att ha tålamod, hjälpas åt och hitta den kommande glädjen som väntar oss alla.

Kontakt

Riksten Friluftsstad AB

Kanslivägen 29
146 37 Tullinge

Telefon: 08-449 95 30

E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Riksten Friluftsstad AB är ett helägt dotterbolag till Peab Sverige AB. 

 Cookiepolicy         Personuppgiftshantering

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ange namn

Ange korrekt e-postadress

Invalid Input