Kontakta mig

Ja tack! Kontakta mig!

Invånare i Riksten sparar 679 kr per restimme

Riksten tillhör Botkyrka Kommun. I en artikel i Dagens Nyheter har man jämfört hur mycket man kan spara per restimme pendling beroende på vart man väljer att bosätta sig.  pdfLäs artikeln i pdformat.

Det finns många områden som är bra i Stockholm för den som dels vill ha ett bra pris på en bostad men samtidigt kunna pendla till Stockholms stad. Uträkningen gjord av DN tar inte bara med bostadspriset i beräkningen utan tar också med timpenningen per restimme.

Dvs vilka områden har bra kommunikationer men fortfarande är mycket billigare än att bo stan. Genom att göra någon typ av schablonuträkning kan man se vilka områden i Stockholmsområdet som har mycket värde per timme sparat per timme restid. Beräkningen som DN gjort bygger skillnaden mellan snittpriset för bostadsrätter inom tullarna och snittpriset för bostadsrätter i varje kommun 2013. Mellanskillnaden är delat med den totala restiden per dygn. Beräkningen bygger på 220 arbetspendlingsdagar per år och baseras på 10 år. Sedan beräknar man om detta till en kostnadsminskning per restimme.

Hög kostnadsbesparing kan därmed bero på bra kommunikationer i kombination med låga priser. Omvänt kan det betyda att ett område blir mycket populärt vilket leder till ganska höga priser men området har relativt sätt lång pendlingstid jämfört med andra kommuner.

Mycket pengar att spara på att bo i Riksten

Botkyrka där Riksten ligger placerar sig relativt bra med en 679 kr. Grannkommunen Huddinge gynnas av bra pendeltågskommunikationer och får 905 kr. Järfälla leder uträkningen med en kostnadsbesparing per timme med cirka 1000 kr per restimme. Enligt uträkningen så ligger Värmdö i botten av jämförelsen.

Man kan ha många åsikter om undersökningar och uträkningar som denna men intressant är det ändå att kunna kvantifiera värdet på restid och framförallt att jämföra denna över tid. Dvs vilka områden stiger i kostnadsbesparing jämfört med andra kommuner.

Kontakt

Riksten Friluftsstad AB

Kanslivägen 29
146 37 Tullinge

Telefon: 08-449 95 30

E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Riksten Friluftsstad AB är ett helägt dotterbolag till Peab Sverige AB. 

 Cookiepolicy         Personuppgiftshantering

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ange namn

Ange korrekt e-postadress

Invalid Input