Kontakta mig

Ja tack! Kontakta mig!

Södertörn växer som kunskapscenter

Riksten ligger mycket nära Flemingsberg som undergår en stark expansion som kluster för forskning och utbildning.  pdfLäs artikeln i pdformat.

Södertörn som studentort växer med Stockholm. Det dras alltfler studenter till Södertörns högskola som ligger i Flemingsberg. På Flemingsbergs campus som ligger söder om stockholm så studerar bara där 16 000 studenter. Det som är unikt med denna högskola är att högskolan verkar inom flera olika studieområden. Södertörns Högskola, KTH, Karolinska institutet samt Yrkeshögskolor ¬verkar i området. Området stärks ytterligare genom att man även får dit Polishögskolan och Röda korsets sjuksköterskeutbildning.

Polishögskolan flyttar från Solna

Polishögskolan flyttar från Solna till Södertörn och Flemingsberg. Närheten till Södertörns tingsrätt, en relativt stor polisstation och ett av kriminalvårdens häkten lockar skolan till området.

KTH koncentrerar sin medicintekniska inriktning till Södertörn

KTH verkar också på området i framförallt den inriktning som skär mellan medicin och teknik. Från 2016 kommer hela denna verksamhet inom KTH att förläggas till området. Det är givetvis närheten till Karolinska Institutet i Huddinge (fd Huddinge Sjukhus) som lockar skolan att koncentrera sin verksamhet hit. Utbyte med både forskning och utbildning kommer förenklas är tanken.

Karolinska Institutet ökar sin satsning i området

Karolinska Institutet kommer lägga nya verksamheter till KI i Huddinge. Om allt går enligt plan så ska det byggas en ny byggnad på inte mindre än 15 000 kvadratmeter precis bredvid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Huset planeras att stå klart 2017. Ett nytt forskningslaboratorium precis intill sjukhuset gör att provrörs forskning kommer att kunna bedrivas vägg i vägg med den kliniska. Tanken är att internationella forskare med inriktning mot bioteknik, diagnostik och läkemedel ska dras till området.

Långt tradition av samarbete mellan inblandade kommuner

Det finns åtta kommuner som har en historia av långt samarbete på Södertörn. Det har underlättat för Högskolans expansion. De åtta kommunerna som bildar södra Stockholms län är Botkyrka, Nykvarn, Nynäshamn, Haninge, Huddinge, Salem, Södertälje och Tyresö. Kommunerna har ett samlat invånarantal på 460 000 invånare.

Närheten till högskolorna och utbildningarna i Södertörn gör att fler företag lockas till området.

Flera bostadsområden expanderar i området

Flera bostadsområden i närheten av Flemmingsberg växer nu kraftigt och gynnas av denna utveckling. Ett av de områdena är Riksten Friluftsstad.

Kontakt

Riksten Friluftsstad AB

Kanslivägen 29
146 37 Tullinge

Telefon: 08-449 95 30

E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Riksten Friluftsstad AB är ett helägt dotterbolag till Peab Sverige AB. 

 Cookiepolicy         Personuppgiftshantering

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ange namn

Ange korrekt e-postadress

Invalid Input