Kontakta mig

IFK Tumba Handboll

 

IFK Tumba Handboll 

IFK Tumba Handboll LogoIFK Tumba Handboll är en relativt ung klubb som bildades 1970. Under sin drygt 40 åriga historia har man under åren skördat stora framgångar. Redan i slutet av 80-talet tog klubben sitt första av 5 SM-guld på ungdomssidan. Det skulle visa sig att denna framgångskull skulle vara stommen i truppen som starta en resa som slutade med en Elitserieplats drygt 10 år senare, 1998. I ett proppfullt och kokande Tumba Idrottshus lyckades man slå Kroppskultur i en historisk direkt avgörande kvalmatch med 25-22. Tumba Handboll var nu ett av Sveriges främsta klubbar på herrsidan. Damerna gjorde samma bedrift 2012 när laget tog det historiska steget upp till Elitserien.

Under 7år lyckades klubben spela i högsta serien med en kvartsfinal 2001 mot Redbergslids IK som bästa resultat. Under dessa år jobbade man med devisen "från Liten till Eliten" som än lever och präglar föreningen idag. Föreningen har idag den bredaste ungdomsverksamheten i Stockholmsområdet. Våra elitlag på herr och damsidan spelar i de högsta serierna och våra ungdomslag har under åren lyckats knipa 4 SM-guld och ett antal fler SM-medaljer genom åren.

Föreningen består idag av ca 600 medlemmar och hade under året ca 35 lag i seriespel. Verksamheten håller till i Tumba Idrottshus som har två hallar med ett gym i anslutning. Föreningen har även ett samarbete med Tumba Gymnasium som ligger i anslutning till hallen. Utbildningen på gymnasiet är ett sk NIU (Nationell Utbildning i Idrott) gymnasium där sökande ifrån hela landet kan söka.

Klubben arrangerar varje år en handbollsturnering, Tumbaspelen för de minsta som spelar minihandboll. Varje sommar arrangeras även ett sommarläger för ungdomar födda 12-15 år.

Profiler som bl.a. har klubben som moderklubb är Erik Hajas – En av Bengan boys under Sveriges storhetsstid, Anders "Ludde" Lundin - assisterande förbundstränare damlandslaget.

Riksten Friluftstad AB är stolt sponsor av IFK Tumba Handboll

Riksten Friluftsstad AB vill genom samarbetet med IFK Tumba Handboll värna om ett positivt idrottsliv för människor i alla åldrar, från barn och ungdom till pensionärer.  Även gemenskapen och de sociala aktiviteterna runt idrotten ska främjas.

IFK Tumba Handboll

Kontaktperson: Oskar Westlund

Mobil: 0702-72 20 74
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Webb: www.ifktumbahandboll.se

Uppdaterad 2013-04-10

Kontakt

Riksten Friluftsstad AB

Kanslivägen 29
146 37 Tullinge

Telefon: 08-449 95 30

E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Riksten Friluftsstad AB är ett helägt dotterbolag till Peab Sverige AB. 

 Cookiepolicy         Personuppgiftshantering

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ange namn

Ange korrekt e-postadress

Invalid Input